Balandžio 11-12 d. pirmo kurso aplinkotvarkos darbuotojo mokymo programos mokinės kartu su mokytoja Dalia dalyvavo mokslinėje – praktinėje konferencijoje „Istorinių parkų išsaugojimas ir jų priežiūra“. Konferenciją organizavo “Kretingos muziejus”.
Konferencijoje buvo apžvelgtos genėjimo priežastys, aptartas įvairioms medžių grupėms tinkamiausias genėjimo laikas ir jautrios genėjimui medžių rūšys, pagrindinės genėjimo klaidos. Konferencijos praktinė dalis vyko Kretingos dvaro parke. Arboristai praktiškai parodė kaip genint ištaisyti parke netinkamai nugenėtų liepų alėjų medžius. Praktiškai mokė retinti per tankius medynus, taisyti prasto genėjimo klaidas, mokė taisyklingai genėti medžius.

Aplinkotvarkos mokinės ir mokytoja Dalia labai džiaugėsi suspėjusios aplankyti Japonišką sodą Kretingos rajone. Tai unikalus didžiausias Europoje 16 ha meistro iš Japonijos (Hajime Watanabe) ir gydytojo (Šarūno Kasmausko) kuriamas Japoniškas sodas Kretingos rajone su tūkstančiu bonsai medelių kolekcija, akmenų sodu, sakuromis, tvenkiniais.