Praėjusį šeštadienį, gegužės 4d., mūsų amatų mokykloje vyko “Atvirų durų diena kaimynams”. Džiaugiamės, jog sukūrėme atvirą erdvę, kurioje kiekvienas apsilankęs galėjo atrasti tai, kas buvo asmeniškai jam įdomu ir aktualu.

Renginio metu vyko mūsų mokyklos mokytojų kūrybinės dirbtuvės: kulinarijos dirbtuvės gamino burgerius, konditerijos – karamelės saldainiai, aplinkotvarkos dirbtuvėse buvo gaminamos floristinės kompozicijos, o kur dar keramikos, stalių, dailidžių dirbtuvės. Specialybių mokytojai dalinosi savo patirtimi, bendravo su tais, kurie norėtų mokytis mūsų mokykloje. Savo medžio drožybos gaminius pristatė mūsų buvęs mokinys, dailidė Mindaugas.

Atvirų durų dienos dalyviai turėjo galimybę susipažinti su įvaizdžio ir stiliaus terapijos studijos “Time4U” įkūrėja Jūrate, kuri yra įsitikinusi, jog kiekvienas žmogus, nepriklausomai nuo lyties ar amžiaus, turi laiko skirti sau, kad suvoktų, jog kasdienėje rutinoje jis nėra pilka masė tarp galybės kitų žmonių. Jūratė kartu su savo drauge visažiste Laura atliko makiažą renginio dalyvėms, dalinosi patarimais. 

Labai džiaugiamės, jog prie šventės prisidėjo ir rankų šešėlių teatras “Budrugana Lietuva”, kuris renginio dalyvius pakvietė į rankų šešėlių spektaklį. Rankų šešėlių teatras buvo įkurtas Lietuvoje 2017 metais. Šio teatro aktorių trupė buvo surinkta rašytojo, režisieriaus Vytauto V. Landsbergio Klaipėdos universitete. Aktorinio meistriškumo studijų besimokantys jaunuoliai dvejiems metams vyko į Gruziją mokytis unikalios teatro kalbos – rankų šešėlių teatro meno. Rankų šešėlių teatras ypatingas savo atlikimo technika: naudojamos tik rankos, kuriomis kuriami personažai ir pasakojamos istorijos.

Renginio metu mažieji mūsų svečiai džiaugėsi 12 metrų batutu. Dauguma svečių išbandė savo taiklumą šaudant iš lankų, dalyvavo burbuliatoriuje, džiaugėsi galėdami išbandyti ir pasidaryti “Chna tatuiruotes”, turėjo galimybę dalyvauti asmeninėje arba šeimos mini fotosesijoje. Rūdiškių kultūros centro vyriausioji specialistė Augustė organizavo etnodirbtuves, kurių metu buvo pinami paukščiai naudojant beržų šakas.

Džiaugiamės, jog mūsų renginį aplankė virš 100 svečių. Dėkojame fotografei Jolitai Petrošienei už tai, kad galime dalintis įamžintomis renginio akimirkomis!