Rengiame konditerinių gaminių ruošimo specialistus:

– galinčius savarankiškai apskaičiuoti ir parinkti reikiamą produktų kiekį;
– mokančius gaminti visų rūšių tešlas (mielinę, sluoksniuotą, trapią, biskvitinę, plikytą ir kt.), formuoti pusgaminius, ruošti įdarus, kremus, sirupus, glajus, taip pat gaminti keksus, vyniotinius, sausainius, proginius tortus, saldainius ir pyragaičius;
– gebančius įvertinti konditerijos gaminių kokybę.

Praktinė informacija

Mokymosi trukmė 2 metai. Mokymosi forma dieninė. Priimami mokytis jaunuoliai nuo 16 metų. Mokome pameistrystės mokymo metodu – 2/3 mokymosi proceso trukmės sudaro praktinių įgūdžių įgijimas bei tobulinimas verslo įmonėje ir mokykloje, tad baigus mokymo programą sėkmingai įsiliejama į darbo rinką. Mokantis yra galimybė užsidirbti.

Mokymosi kaina

Mūsų mokykloje yra mokestis už mokymosi priemones bei žaliavas – 25 Eur per mėnesį (10 įmokų per metus). Į kainą įskaičiuota profesionalūs darbo drabužiai, įrankiai ir žaliavos, reikalingos darbui praktikos laboratorijoje. Taip pat sudaromos galimybės išklausyti paskaitas ir gauti Sveikatos žinių atestavimo pažymėjimą dirbti su maistu, kuris bus reikalingas dirbant verslo įmonėje pagal konditerio specialybę.

Mokymo planas:

Mokoma dirbti pagal naujausias gamybos technologijas, naudojant šiuolaikiškas konditerines žaliavas ir įrengimus. Sudarant programą buvo remtasi Prancūzijos amatų mokyklų konditerių mokymo programa, naujausia mūsų šalies ir kitų valstybių mokinių rengimo metodika bei patirtimi.

Mokymo planą galite atsisiųsti paspaudę šią nuorodą.

Kilo klausimų, rašykite e-paštu: rastine@sodziausmeistrai.lt arba skambinkite telefonais: 8 528 57010, 8 615 18620.

Įsidarbinimo galimybės:

Amatų mokykloje „Sodžiaus meistrai“ įgijus konditerio specialybę, galima dirbti tiek mažose, tiek didelėse Lietuvos bei užsienio įmonėse, kepyklose, kavinėse, restoranuose ar kitose maitinimo įstaigose, taip pat steigti savo įmonę. Įgytą kvalifikaciją galima tobulinti savarankiškai ar stažuotėse, kurias padeda rasti ir mokykla.

Sėkmės istorija

Egidijus (įkūrė nuosavą konditerijos gaminių kepyklą MB “Saldi meilė” Vievyje):

„Stodamas į mokyklą nemaniau, kad man taip pasiseks. Tuo metu, būdamas šešiolikos, amatų mokyklą rinkausi ne dėl meistrų iš Prancūzijos – man su vyresnėliu broliu, netekus tėvo,svarbiausia buvo kuo greičiau įgyti specialybę, pradėti dirbti ir padėti mamai. Vienu metu galvojau net apie darbą užsienyje, bet nenorėjau išvažiuoti iš Lietuvos. Pasirinkau amatų mokyklą Rūdiškėse, nes čia buvo galimybė iš karto dirbti ir užsidirbti. Konditerio specialybės mokslai tuo metu truko trejus metus. Kasmet į mokyklą iš Prancūzijos atvažiuodavo vis kitas mokytojas, iš kiekvieno išmokdavome naujų dalykų. Taigi, būdamas dvidešimties, jau turėjau specialybę, patirties ir mėgstamą darbą.“

Nuotraukoje Egidijus kartu su žymiu kulinarijos pasaulyje šefu konditeriu Laurent Moreno. Nuostabaus skonio ir grožio Egidijaus konditerinius gaminius galite atrasti socialiniame tinkle Facebook: DOLCE AMOR