2013 m. rugsėjo 23 d. amatų mokyklos “Sodžiaus meistrai” ir “Šv. Jono vaikai” moksleiviai dalyvavo susitikime su Verslo konsultantu Arturo Soto. Susitikimo tema: “Charakterio ugdymas – tereikia tik norėti: vidinės stiprybės svarba ruošiantis šeimai ir darbui”.

Arturo Soto susitikimo metu su jaunuoliais dalijosi tokiomis savo mintimis: “Visiems gyvenimas yra tarsi nuolatinė kova su įpročiais – visų pirma todėl, kad mums tobulėjant randasi naujų gyvenimo iššūkių. Galima sakyti, gyvenimas yra kaip sportas – slidinėjimas, tenisas, golfas ar koks kitas. Kiekvieną dieną reikia nuoširdžiai stengtis gyventi taip, kaip diktuoja dorybių principais grįsti įpročiai. Kaskart nugalėję mažose kovose galime žengti sėkmingos preofesijos ir laimingos šeimos link.”

Susitikimo metu jaunuoliai ne tik klausė svečio paskaitos, bet dirbo ir diskutavo grupelėse. Taip pat pertraukų metų moksleiviai nepraleido progos savo jėgas išbandyti su Arturo Soto sužaidžiant keletą stalo teniso partijų.

Susitikimas buvo projekto “Šiandien ruošiuosi rytojui” renginys. Projektą remią Jaunimo reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.