Mūsų mokykla bendradarbiaudama kartu su MB „Saviugdos ir sveikatingumo akademija“ šiais metais gegužės 17 – 23 d.  ir spalio 14 – 19 d. organizavo koučingo stovyklas „Kelionė į savo ateitį“ mūsų mokyklos mokiniams.

Mūsų mokykla siekia, kad mokiniai ne tik išmoktų pasirinktos profesijos, bet įgautų reikiamų žinių ir įgūdžių, kurie praverstų kuriant savo ateitį po mokyklos baigimo. Siekdama šio tikslo mokykla surado projekto partnerius, kurie turi aštuonerių metų patirtį organizuodami koučingo mokymus/seminarus ir stovyklas. Dalyvavimas šioje stovykloje yra įdomi patirtis jaunuoliams, ieškantiems tiesesnio kelio į savo sėkmingą ateitį. Tai puiki proga kiekvienam atidžiau pažinti save ir savo galimybes.

Neuromokslais pagrįsto koučingo (saviugdos) specialistai padeda pagerinti mąstymo, bendravimo, planavimo įgūdžius, atrasti vidinę motyvaciją, susikurti ateities viziją. Poveikį sustiprina oratorystės, meno terapijos, sportas ir žaidimai bei susitikimai su įdomiais žmonėmis. Laikas, kurį jaunuoliai praleidžia šioje stovykloje, yra jų asmeninė investicija įdomesniai, prasmingesnei, sėkmingesnei ateičiai susikurti.

Stovyklų metu jaunuoliai susipažino su skirtingomis, įkvepiančiomis asmenybėmis. Pirmosios stovyklos dalyviai susipažino su „Auksinės minutės“ projekto įkūrėjais. Šį projektą iniciajavo Jaunųjų gydytojų asociacija. Projektui priklauso medicinos studentai bei jaunieji gydytojai, mokantys Lietuvos mokinius ir bendruomenes pradinio gaivinimo bei naudotis automatiniu išoriniu defibriliatoriumi (AID) staigios mirties atveju.

Stovyklose dalyvavę jaunuoliai susipažino su daininke, lektore, menininke Skaidra Jančaite. Antrosios stovyklos pamainos dalyviai susitiko su aktoriumi Vaidotu Martinaičiu, lenktyninku Benediktu Sinkevičiumi.

Stovyklos metu buvo organizuojamos koučingo sesijos, žygiai po Trakų rajono apylinkes, laisvalaikio pramogos ir komandos formavimo užduotys buvo organizuojamos „Ąžuolynės“ pramogų parke ir Aukštadvario kartodrome.

Stovyklų metu dalyvavo 31 jaunuolis nuo 16 metų iki 20 metų.

Šios stovyklos veiklos yra projekto „Development of an alternative vocational training model in Lithuania“, GR-005354, dalis. Projektas yra finansuojamas „Porticus“ fondo lėšomis ir vykdomas VšĮ Amatų mokyklos „Sodžiaus meistrai“.