Maitinimo paslaugų profesijos mokytoja Jolanta Veličkienė pirmo kurso virėjų profesijos mokiniams organizavo mokomąsias išvykas. Tai puiki galimybė įtvirtinti teorines žinias, mokytis analizuoti ir palyginti!
Pirmosios išvykos metu mokiniai aplankė viešbutį “Margis” Trakų raj. Gamybos vadovė R. Ivoškienė supažindino su teikiamomis viešbučio ir restorano paslaugomis, aprodė viešbučio ir restorano patalpas, pristatė restorano meniu. Mokiniai turėjo galimybę susipažinti su virtuvėje naudojama įranga. R. Ivoškienė su mokiniais kalbėjosi apie galimybes atlikti mokomąją praktiką bei įsidarbinimą.

Antrosios išvykos metu mokiniai aplankė Trakų lopšelio-darželį „Obelėlė“. Šio mokomojo vizito metu buvo supažindinta su kitokio pobūdžio maitinimo paslaugų veikla. Virtuvės darbuotojos mokinius supažindino su virtuvės patalpų ir darbo zonų, pagal gamybos procesus išdėstymu, parodė produktų sandėliavimo patalpas ir supažindino su virtuvėje esančia įranga. Pristatė gamybos technologijas, supažindino su tą dieną pagal valgiaraštį gaminamais patiekalais, papasakojo apie savo darbo dieną. Mokiniai stebėjo pirminį produktų bei pusgaminių paruošimą, šiluminį apdorojimą, naudojimosi technologiniais įrengimais subtilybes. Darželio visuomenės sveikatos priežiūros specialistė papasakojo mokiniams apie vaikų maitinimo reikalavimus, perspektyvinio valgiaraščio sudarymo subtilybes bei sveikos mitybos principus taikomus vaikų mityboje.

“Svarbu tai, kad išvykų metu mokiniai susipažįsta su įmonėmis ir gamybos procesu realiomis darbo sąlygomis bei maisto saugos ir kokybės užtikrinimo sistemomis. Mokiniai turi galimybę palyginti virėjo darbo specifiką, technologinius procesus bei įrenginius aplankytose maitinimo įmonėse. Taip pat įvertinti savybes, reikalingas virėjo profesijai, dirbant skirtingo pobūdžio maitinimo įmonėse, o ateityje – pasirinkti, kokio pobūdžio maitinimo sferoje dirbti.” – profesijos mokytoja Jolanta Veličkienė.

Nuoširdžiai dėkojame restorano “Margis” gamybos vadovei R. Ivoškienei ir darželio “Obelėlė” vadovei A. Degutienei už šiltus priėmimus!