Viena smagiausių patirčių, kurią patyrė 2020 m. kovo 10 d. mūsų mokyklos antro kurso mokiniai – tai savo praktinių įgūdžių lavinimas viešbučio „Margis“ restorane. Mokomosios išvykos metu mokiniai ne tik susipažino su restorano virtuvės specifika bei maisto gamybos procesu realiomis darbo sąlygomis, bet ir prisilietė prie gamybos proceso. Restorano virtuvės komanda pasidalijo savo praktine patirtimi, kokių žinių ir įgūdžių reikia būsimam restorano virėjui.

Restorano „Margis“ gamybos vadovė Roma Ivoškienė supažindino mokinius su restorano struktūra, veikla, virtuvės darbo organizavimo tvarka. Buvo parodytos visos restorano virtuvės zonos bei virtuvėje esanti įranga, įrankiai ir indai. Būsimi virėjai buvo supažindinti su maisto produktų ir žaliavų atsargų laikymo taisyklėmis ir sąlygomis. Patys drąsiausi smalsuoliai nepabijojo užsukti į šaldymo kamerą, kurį yra nedidelio kambario dydžio.

Būsimi virėjai kelias valandas galėjo suktis po restorano virtuvę ir  gaminti įvairius patiekalus kartu su patyrusiais virtuvės darbuotojais. Mokiniai pasijuto tikrais restorano virėjais. Jie turėjo galimybę pajusti, kad šis darbas reikalauja išmonės, kantrybės, ištvermės bei praktinių įgūdžių.

Išvyka buvo labai turininga, įdomi, įgyta daug naudingos informacijos, bei teigiamų emocijų. Visgi svarbiausia perduota žinutė buvo tai, kad pasirinkta specialybė turi teikti malonumą ir džiaugsmą. O  tuomet bus noro tobulėti, tapti maistą gaminančiu virtuozu, vadovauti kvapų ir skonių paradui.

 Nuoširdžiai dėkojame viešbučiui “Margis” ir restorano gamybos vadovei Romai Ivoškienei!