Popietė besidomintiems želdinimu “Net ir mažiausias sodas yra begalinė užduotis” * – išskirtinė galimybė susitikti gamtos mylėtojams amatų mokykloje “Sodžiaus meistrai”. Renginys vyks š.m. rugpjūčio 7 d. 15.00 – 18.00 val.

Popietė besidomintiems želdinimu skirta pažvelgti nauju žvilgsniu į mus supančios aplinkos kūrimą ir priežiūrą, susipažinti su mūsų mokykloje mokoma Tvaraus želdinimo profesija.

Renginio metu vyks susitikimas su Tvaraus želdinimo profesijos mokytoja, botanike Dalia Bastiene. Ragausime žolelių arbatas ir mėgausimės gardžiais mūsų mokykloje pagamintais desertais.

Dalis renginio veiklų vyks gamtoje. Pasak mokytojos Dalios, tik taip galima iš tiesų pajusti vietos dvasią, kurią sudaro vietos gamta – mūsų klimatas, saulė, dirvožemiai ir net smulkiausi mikroorganizmai.

Dalyvavimas yra nemokamas, tačiau kviečiame visus norinčius dalyvauti registruotis: registracijos forma. Kviečiame visus, besidominčius savo žaliąja aplinka, svajojančius ir siekiančius kurti ją darniai.

Renginio organizatoriai pasilieka teisę atšaukti kai kurias veiklas, kurioms gali sutrukdyti susidariusios nepalankios oro sąlygos.
Renginio metu bus fotografuojama, renginys bus publikuojamas viešai teisės aktų numatyta tvarka.

Daugiau apie Tvaraus želdinimo profesiją galite skaityti: Tvarus želdinimas.

Taip pat kviečiame skaityti naujausią straipsnį, kuriame interviu davė mūsų buvusi mokyklos vadovė, dabar kraštovaizdžio dizainerė Gintarė Dubakienė, profesijos mokytoja Dalia, buvusi jos mokinė Laura, įkūrusi su bendra kurse želdinimo įmonę MB “Augalinga” šiais metais: straipsnis Lietuvos ryte.


* Vokiečių botaniko, selekcininko, rašytojo ir filosofo Karl Foerster citata.