Šiandien apie skonius, maistą… o ypatingai apie burokėlius!

Burokėliai nuo seno vertinama ir mėgstama daržovė. Tradiciškai tiek mūsų močiutės, tiek mamos būtinai patiekia pagamintų patiekalų iš burokėlių ant šventinių Kūčių ir Kalėdų vaišių stalo. Tačiau kartais norisi ne tik ko nors labai tradicinio, bet kartu ir naujo, o galbūt ko nors tradicinio, bet tuo pačiu ir unikalaus!

Tad mūsų maitinimo paslaugų profesijos mokytoja Jolanta dalinasi, kaip pagaminti burokėlių pagardą, kuris puikiai tiks prie žuvies ar mėsos patiekalų.

Šventinis burokėlių pagardas

Reikės: 300 g valytų burokėlių, 300 g spanguolių, 200 ml vandens, 150 g cukraus, pora šaukštų šviežiai trintų krienų arba krienų padažo, 6-7 vnt. kadagio uogų.

Užviriname vandenį su cukrumi ir kadagio uogomis, paverdame apie 5 min. Tada į sirupą dedame sutarkuotus burokine tarka burokėlius. Verdame pamaišant ant silpnos kaitros apie 20 min. Tuomet dedame sutrintas šviežias spanguoles, užverdame. Dedame krienus ir vėl užverdame. Pagardas paruoštas. Tinka ruošti padažus prie žuvies Kūčių vakarienei ir gardinti Kalėdinius patiekalus. Ypač gardu  su kepta bet kokios rūšies paukštiena ir įvairiais kepsniais.