Susipažinkite su Džiuginta, mūsų mokyklos absolvente. Šiandien Džiuginta ne tik restorano Esperanza Resort virėja, bet ir „Sodžiaus meistrų“ virėjų profesijos mokytoja.

„Mėgau gaminti ir norėjau tapti profesionale virėja. Labai gerai prisimenu savo pačią pirmą dieną mokykloje. Atėjau parašyti prašymo priimti mokytis profesijos. Mokytojų kambaryje buvau sutikta su džiaugsmu, šiltai ir draugiškai. Viskas buvo labai paprasta. Jautėsi, kad buvau laukiama.  Laukiau prasidedančių mokslo metų, bet neslėpsiu, jaudinausi, nes auginau 2 mažamečius vaikus. Nežinojau, ar tikrai pavyks vienu metu auginti vaikus ir krimsti mokslus. Tačiau palaikymas ir lankstus mokymosi grafikas leido sklandžiai suderinti abu šiuos dalykus”.

Praktiniai mokymai ir kelionės

“Atsimenu, kad mokantis mokykloje man labiausiai patiko praktiniai mokymai su tuo metu žymiais Lietuvos šefais. Vienas iš jų buvo – Gian Luca Demarco. Jo energingumas, atsidavimas ir charizma užkrečia meile maistui ir šiai profesijai. Kartu mokėmės ne tik gaminti maistą, bet ir dalinomės savo patirtimis ir idėjomis. Labai įdomu išgirsti įkvepiančių istorijų ir profesionalų patarimų nuo ko pradėti savo karjerą. Taip pat, nepamirštu ir kelionės į Prancūziją. Su bendramoksliais turėjome galimybę susipažinti su tos šalies kultūra bei maisto gamybos technologijomis.
Ir šiemet su mokiniais turėjome vykti į Italiją. Labai tikiuosi, kad kitais mokslo metais pandemija tam nepamaišys“.

Būti mokytoja

Dar besimokydama profesijos Džiuginta užmezgė draugišką santykį su mokytojais ir kitais mokyklos darbuotojais, tad ir įgijusi profesiją moteris palaikė ryšį su mokykla. Vieną dieną Džiugintai buvo pasiūlyta sugrįžti į mokyklą, bet jau kaip mokytojai. „Gavusi direktorės Dalios kvietimą dirbti mokykloje, nedvejojusi sutikau. Bet prisipažinsiu, labai bijojau. Dirbti mokytoja – tai misija ir didžiulis mano jėgų išbandymas. Visuose jaunuoliuose, kuriuos mokau, matau mažą dalelę savęs. Jų baimes, siekius ir svajones, slypinčias giliai jų viduje. Labai noriu kaip įmanoma geriau perduoti savo žinias mokiniams. Atsakingas požiūris į savo pasirinktą profesiją, domėjimasis ir įgytų žinių pritaikymas praktikoje, noras siekti geriausių rezultatų – tai yra svarbiausia mokantis profesinėje mokykloje. Jei  mokydamasis vadovausiesi tuo, neužilgo galėsi džiaugtis ir didžiuotis tuo, ko pasiekei savo gyvenime.“

Nori tapti virėju/a ir tu? Ateik mokytis virėjo specialybės pas mus!