Per vienerius ar dvejus metus savarankiškai gebėsite parinkti maisto produktus, gaminti ir apipavidalinti patiekalus, išmanysite tradicinės ir šiuolaikinės virtuvės subtilybes.
Mūsų virėjo modulinė profesinio mokymo programa – tai galimybė įgyti profesiją ir tapti šio amato virtuozu (-e) virtuvėje, gaminant nesudėtingus pusgaminius ir patiekalus tiek pagal technologiją (receptus), tiek improvizuojant.
Ši programa suteikia stiprų praktinį pagrindą: nuo tradicinės lietuviškos, prancūzų ir italų virtuvės iki šiuolaikinės virtuvės ypatumų ir tvarumo principų paisančios maisto ruošos.
Trukmė ir kvalifikacija
- Programos trukmė – 1 arba 2 metai, priklausomai nuo pasirinktos programos.
- Minimalus išsilavinimas kvalifikacijai įgyti – pagrindinis išsilavinimas (po 10 klasės / baigus II gimnazijos klasę).
- Pasirinkus programą, skirtą specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems asmenims, reikalavimai išsilavinimui – nenustatyti.
„Virėjo programa – tai galimybė svajoti ir atverti savo širdį tam, kas nauja. Kasdien, susitikdama su būsimais virėjais klasėje ar virėjų dirbtuvėse, suprantu, kiek atradimų ir įkvėpimo slypi šioje profesijoje. Kasdien matau kaip mokinių akys nušvinta, kai jiems pavyksta sukurti patiekalą, kuris ne tik skanus, bet ir estetiškai patrauklus“.
„Džiaugiuosi, kai drauge su mokiniais mes atrandame drąsos improvizuoti, nepamiršdami taikyti pagrindinių technologijos taisyklių… ir džiaugiuosi matydama, kaip mokiniai auga ne tik kaip būsimi virėjai ar net virtuvės virtuozai, bet ir kaip asmenybės“.
Atsiųsime:
→ Priėmimo tvarkos aprašą.
→ Naudingas nuorodas.
→ Priminimą priėmimui prasidėjus.
Dalyvaujame „Erasmus+“ ir kituose tarptautiniuose projektuose, suteikiančiuose galimybes praktikai užsienyje.
Bendradarbiaujame su įvairiomis įmonėmis, kurios suteikia praktikos ir įsidarbinimo galimybes.