Per vienerius ar dvejus metus savarankiškai gebėsite parinkti maisto produktus, gaminti ir apipavidalinti patiekalus, išmanysite tradicinės ir šiuolaikinės virtuvės subtilybes.
„Virėjo programa – tai galimybė svajoti ir atverti savo širdį tam, kas nauja. Kasdien, susitikdama su būsimais virėjais klasėje ar virėjų dirbtuvėse, suprantu, kiek atradimų ir…“.
„Džiaugiuosi, kai drauge su mokiniais mes atrandame drąsos improvizuoti, nepamiršdami taikyti pagrindinių technologijos taisyklių…“.
Mūsų virėjo modulinė profesinio mokymo programa – tai galimybė įgyti profesiją ir tapti šio amato virtuozu (-e) virtuvėje, gaminant nesudėtingus pusgaminius ir patiekalus tiek pagal technologiją (receptus), tiek improvizuojant.
Ši programa suteikia stiprų praktinį pagrindą: nuo tradicinės lietuviškos, prancūzų ir italų virtuvės iki šiuolaikinės virtuvės ypatumų ir tvarumo principų paisančios maisto ruošos.
Maisto technologė, technologijų edukologė, pedagogė, maitinimo paslaugų profesijų mokytoja Jolanta Veličkienė.
Mokyklos alumnė, virtuvės šefė ir virėjų profesijos mokytoja Džiuginta Vaitiulionė.
Mokymasis vyksta dualiniu būdu: dvi savaitės mokykloje, teorija ir praktiniai užsiėmimai, bei dvi savaitės praktikos realioje darbo vietoje.
Karjeros perspektyvos:
Baigę programą, galite dirbti įvairiose maitinimo įstaigose – tiek privačiose, tiek visuomeninėse įstaigose, Lietuvoje ar užsienyje, arba pradėti savo kulinarinį verslą.
Absolventų sėkmės istorijos:
Mūsų absolventai sėkmingai dirba įvairiose kulinarijos srityse, pavyzdžiui, Džiuginta Vaitiulionė tapo restorano „Esperanza Resort“ virėja ir „Sodžiaus meistrų“ virėjų profesijos mokytoja.
Užpildykite esančią formą ir mes su jumis susisieksime dėl tolimesnių žingsnių.
Dalyvaujame „Erasmus+“ ir kituose tarptautiniuose projektuose, suteikiančiuose galimybes praktikai užsienyje
Bendradarbiaujame su įvairiomis įmonėmis, kurios
suteikia praktikos ir įsidarbinimo galimybes.