Rengiame maisto gaminimo specialistus:

– gebančius savarankiškai paruošti įvairaus sudėtingumo saugius maisto gaminius;
– mokančius naudotis naujausiomis maisto gaminimo technologijomis;
– išmanančius lietuviškos virtuvės ypatumus, susipažinusius su įvairių pasaulio šalių gaminamais patiekalais;
– galinčius sėkmingai integruotis į darbo rinką ir prisitaikyti prie šiandieninių rinkos sąlygų.

Praktinė informacija

Mokymosi trukmė 2 metai. Mokymosi forma dieninė. Priimami mokytis jaunuoliai nuo 16 metų. Mokome pameistrystės mokymo metodu – 2/3 mokymosi proceso trukmės sudaro praktinių įgūdžių įgijimas bei tobulinimas verslo įmonėje ir mokykloje, tad baigus mokymo programą sėkmingai įsiliejama į darbo rinką. Mokantis yra galimybė užsidirbti.

Mokymosi kaina

Mūsų mokykloje yra mokestis už mokymosi priemones bei žaliavas – 25 Eur per mėnesį (10 įmokų per metus). Į kainą įskaičiuota profesionalūs darbo drabužiai, įrankiai ir žaliavos, reikalingos darbui praktikos laboratorijoje. Taip pat sudaromos galimybės išklausyti paskaitas ir gauti Sveikatos žinių atestavimo pažymėjimą dirbti su maistu, kuris bus reikalingas dirbant verslo įmonėje pagal virėjo specialybę.

Mokymo planas:

Sudarant virėjo mokymo programą, remtasi Lietuvos maisto gamybos tradicijomis, Prancūzijos profesinių mokyklų patirtimi, daug dėmesio skirta ne tik tradicinių lietuviškų patiekalų gamybai, bet ir Viduržemio jūros regiono maisto ruošimu, kuris yra labai populiarus ir Lietuvoje.

Mokymo planą galite atsisiųsti paspaudę šią nuorodą.

Kilo klausimų, rašykite e-paštu: rastine@sodziausmeistrai.lt arba skambinkite telefonais: 8 528 57010, 8 615 18620.

Įsidarbinimo galimybės:

Amatų mokykloje „Sodžiaus meistrai“ įgijus virėjo specialybę, galima dirbti tiek mažose, tiek didelėse kavinėse, restoranuose ar kitose maitinimo įstaigose Lietuvoje ir užsienyje, taip pat steigti savo įmonę. Įgytą kvalifikaciją galima tobulinti savarankiškai ar stažuotėse, kurias padeda rasti ir mokykla.

Sėkmės istorija

Anžela „Sodžiaus meistrų“ mokyklą atrado socialinės darbuotojos Agnės paskatinta, o, įgijusi virėjo specialybės diplomą, sėkmingai dirba restorane „Apvalaus stalo klubas“ Trakuose. Šiemet amatų mokykla suteikė Anželai galimybę stažuotis vienoje iš  partnerių mokyklų Prancūzijoje – „Apprentis d’auteuil“.

„Tiesą sakant, virėjo profesija labai neviliojo, nes kažkodėl įsivaizdavau, kad virėjos dirba tik valgyklose. Tačiau man patiko amatų mokykla, norėjau čia mokytis, tad svarsčiau rinktis vieną iš dviejų specialybių – virėjo arba konditerio. Virėjo specialybę pasirinkau dėl paprastos priežasties – nelabai mėgstu saldumynus. Ir tik vėliau, mokydamasi, dalyvaudama mokytojos Virginijos ir kitų kviestinių virtuvės šefų pamokose, supratau, kad ši profesija man išties labai patinka. Baigusi amatų mokyklą, jau dirbdama restorane, retkarčiais pasvajodavau apie galimybę mokytis iš profesionalių virtuvės šefų svetur, tačiau man tai atrodė neįgyvendinama svajonė. Todėl labai apsidžiaugiau mokyklos suteikta galimybe stažuotis Prancūzijoje – ten įgijau naujų žinių ruošdama įvairius patiekalus, gilinausi į desertų gamybos paslaptis, teko kitaip pažvelgti į darbą ir jo organizavimą virtuvėje. Mano svajonės išsipildė!“