Virėjo modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam darbuotojui parengti, kuris gebėtų savarankiškai gaminti, apipavidalinti ir patiekti patiekalus, įvertinti patiekalų kokybę, tvarkyti dokumentaciją. Mūsų mokykla ugdo būsimus virėjus, kurie išmanys lietuviškos virtuvės ypatumus, turės galimybę susipažinti su įvairių pasaulio šalių gaminamais patiekalais, skirtingų šalių virtuvės ypatumais.
Valstybinis kodas | Mokymo programos pavadinimas | Tipas | Būtinas minimalus išsilavinimas | Mokymosi trukmė | Kreditai | Kvalifikacijos lygis pagal LTKS | Priėmimas prasidės | Mokymo programos aprašas |
P21101388 | Virėjo modulinė profesinio mokymo programa | Pirminio profesinio mokymo programa, skirta specialiųjų ugdymosi poreikių turintiems asmenims | Nereglamentuojamas | 1,5 metų | 60 | II lygis | nuo 2023-06-01 | www.kpmpc.lt |
P21101310 | Virėjo modulinė profesinio mokymo programa | Pirminio profesinio mokymo programa | Pradinis išsilavinimas | 1 metai | 60 | II lygis | nuo 2023-06-01 | www.kpmpc.lt |
T21101303 | Virėjo modulinė profesinio mokymo programa | Tęstinio profesinio mokymo programa, skirta baigusiems pirminį profesinį ar aukštesnį išsilavinimą | Pradinis išsilavinimas | 1 metai | 50 | II lygis | nuo 2023-06-01 | www.kpmpc.lt |
Mokymo planas:
Sudarant virėjo mokymo programą, remtasi Lietuvos maisto gamybos tradicijomis, Prancūzijos profesinių mokyklų patirtimi, daug dėmesio skirta ne tik tradicinių lietuviškų patiekalų gamybai, bet ir Viduržemio jūros regiono maisto ruošimu, kuris yra labai populiarus ir Lietuvoje.
Įsidarbinimo galimybės:
Amatų mokykloje „Sodžiaus meistrai“ įgijus virėjo specialybę, galima dirbti tiek mažose, tiek didelėse kavinėse, restoranuose ar kitose maitinimo įstaigose Lietuvoje ir užsienyje, taip pat steigti savo įmonę. Įgytą kvalifikaciją galima tobulinti savarankiškai ar stažuotėse, kurias padeda rasti ir mokykla.