Praėjusią savaitę mokykloje lankėsi svečiai iš Prancūzijos, Picard regiono. Šeši moksleiviai ir du mokytojai, dalyvaujantys mobilumo ir integracijos projekte, į mūsų mokyklą atvyko susipažinti su čia mokomais amatais, moksleivių, įgijusių specialybę, galimybe įsitvirtinti darbo rinkoje.

Atvykę jaunuoliai buvo supažindinti su virėjų ir konditerių specialybėmis, turėjo galimybę kartu su mūsų mokyklos mokiniais dalyvauti pamokose ir gaminti tradicinius lietuviškus patiekalus bei kepinius. Svečiams taip pat buvo pristatytos kelios iš įmonių, kuriose praktikuojasi mūsų mokiniai – delegacija aplankė viešbučio „Meridianas“ restorano virtuvę, dvi didžiausias prekybos centro „IKI“ kepyklėles, stebėjo šokolado gamybą „AJ šokoladas“.

Svečiams iš Prancūzijos buvo paruošta ir kultūrinė programa – aprodėme Vilniaus senamiestį, Trakus, o Dalgedų sodyboje visi kartu dalyvavome tradiciniame duonos kepime.

Tikimės, jog šis vizitas jaunuoliams, dar tik ieškantiems savo profesinio kelio, padės išsirinkti jiems patinkantį amatą, o pažintis su Lietuva praplėtė jų akiratį bei supratimą apie įsidarbinimo galimybes kitose Europos Sąjungos šalyse.