Sausio 15 d. amatų mokyklos „Sodžiaus meistrai“ bendruomenė pakvietė mokyklos rėmėjus, partnerius ir draugus į Padėkos dieną. Svarbiausias šio susitikimo tikslas – padėkoti visiems prisidedantiems prie jaunosios amatininkų kartos ugdymo, aptarti pastarųjų metų mokyklos pasiekimus, įvertinti labiausiai pasižymėjusius.

Renginys prasidėjo Šventomis Mišiomis, kurias aukojo saleziečių kunigas Maksimas ir tėvas Kryžiaus Jonas. Pastarasis mokyklos bendruomenės yra ypač vertinamas kaip vienas pagrindinių mokyklos įkūrimo iniciatorių, idėjinis lyderis pirmuosius mokyklos gyvavimo metus.

Po Šv. Mišių mokyklos direktorė Dalia Beigienė  gražiais linkėjimais kreipėsi į  rėmėjus ir partnerius, kuriems kaip padėkos ženklą įteikė rankų darbo angelus. Išskirtinio dėmesio sulaukė Rūdiškių seniūnijos seniūnas Tadeuš Pavlovskij, kuris visada pasirengęs padėti sprendžiant iškilusius mokyklos rūpesčius, Ingrida Špakovskaja, kavinės „Kiubetė“ savininkė, ne vienam mokiniui suteikusi galimybę dirbti ir praktikuotis kavinės virtuvėje. Taip pat Rūdiškių seniūnijos socialinė darbuotoja Rasa Banišauskienė, Rūdiškių darželio direktorė Danutė Kumparskienė, su kuriomis mokyklos bendruomenė palaiko draugiškus ryšius ir bendradarbiauja sprendžiant vaikų problemas, Juozas Matkevičius ir Rinaldas Jakevičius, padedantys ugdyti jaunuosius dailides. Padėka išreikšta ir rėmėjams UAB „Baltishes haus“, restoranui „Margis“. D. Beigienė pažadėjo, jog  kviestiems, tačiau renginyje negalėjusiems dalyvauti asmenims, skirti angelai bus perduoti asmeniškai.

Po padėkų įteikimo mokyklos bendruomenei buvo pristatytas naujai susikūręs mokyklos ansambliukas, kuriam vadovauja violončelininkas Ernestas Ramelis. Rudenį pradėję repeticijas, mokiniai paruošė keletą dainų, kurioms patys, padedant E. Rameliui, akompanavo gitara. Pirmąjį mokinių koncertą įamžino fotografavau Arūnas Baltėnas.

Po oficialiosios renginio dalies svečiai buvo pakviesti simbolinėms vaišėms, kurias ruošė konditerijos ir virėjų specialybės mokiniai. Pokalbiai neformalioje aplinkoje tik patvirtino, kad mokykla ir jos partneriai turi daug bendrų interesų, ateities planų. „Sodžiaus meistrai“ bendruomenė džiaugiasi, jog jau dešimt metų palaiko draugiškus ryšius su įvairiausių sričių asmenimis ir įmonėmis, jog kasmet partnerių atsiranda vis daugiau, ir tai padeda užtikrintai siekti pagrindinio tikslo – užauginti naujosios kartos amatininkus, stiprius savo dvasia ir darbu.