Amatų mokyklos „Sodžiaus meistrai“ direktorė Dalia Beigienė ir šios mokyklos projektų vadovė Žydrūnė Žiliukaitė kartu su Vilniaus Šv. Jono Bosko Saleziečių bendruomenės direktoriumi kun. Massimo Bianco SDB dalyvavo Marijos Radijos laidoje “Aktualijos”. Laidos tema buvo “Vaikai baigia mokyklas. Kaip padėti jiems atrasti savo gyvenimo kelią?”.

Visus, kuriems rūpi jaunuolių ateitis, ir lydi stiprus noras, jiems pagelbėti atrasti savuosius gyvenimo kelius, kviečiame pasiklausyti įkvepiančio ir kartu informatyviai naudingo laidos įrašo (nuoroda: http://www.marijosradijas.lt/component/mplayer/mp3_player.html?Itemid=47657).

Keletas laidoje nuskambėjusių minčių:

„Reikėtų visuomet atkreipti dėmesį tėvams, kad nebūtų padaryta tokia klaida: neturėtumėt vaikams primesti savo iš anksto sugalvoto plano, bet visuomet atsižvelgti į jūsų vaikų svajones ir talentus. Vaikas nėra kažkoks rėmelis, ant kurio galima būtų piešti savo svajones, bet tai yra lobynas, kuriam reikia suteikti galimybę atsiskleisti.“ (Kun. Massimo Bianco)

„  Ši amatų mokykla yra pritaikyta tam, kad atėjęs jaunas žmogus gautų viską iš širdies, nedidelėje bendruomenėje, kad jis atrastų pasitikėjimą savimi, jog jis atrastų tą rankų išmintį, kuri glūdi jame, kad jis gaėtų atskleisti visas tiek žmogiškąsias, tiek profesines, tiek bendruomeniškas savybes, ką jis turi savyje.“ (Amatų mokyklos „Sodžiaus Meistrai“ direktorė Dalia Beigienė)

Mokyklos bendruomenė nuoširdžiai dėkoja Marijos Radijui ir laidos vedėjai Dianai Neimantienei už nuoširdžią pagalbą, kad šis pokalbis pasiektų kuo daugiau radijo klausytojų.