Mūsų virėjo specialybės mokytoja Džiuginta dalyvavo mokymuose: „Gurmaniška prancūzų virtuvė su Michelin šefais“ kovo 22d.
Pristatant prancūzų virtuvę, jos novatoriškumą ir vertybes, kurios puoselėjamos vystant gastronomijos kultūrą, saugant gamtą ir sveikatą, Prancūzų institutas Lietuvoje, bendradarbiaudamas su Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija kvietė į profesinio meistriškumo kėlimo kursus.
Kursų dėstytojai buvo virtuvės meistras Jordan Morisset, dirbantis gurmanų restorane „Le Figuier de Saint-Esprit“, kurio gastronominę istoriją ir kūrybinę virtuvę puoselėja restorano įkūrėjas, „Michelin“ šefas Christian Morisset, remdamasis tradicijomis ir patirtimi. Autentiškos virtuvės įrodymas – restoranas, įsikūręs šalia „Vieil Antibes“ slėnių, Provanso-Alpių-Žydrojo kranto regione, yra pripažintas „Michelin“ žvaigžde.
Mokymų metu buvo mokomasi gaminti šių patiekalų:
- jūros šukutės su avokado caneloni ir žiedinių kopūstų muso;
- virti aštuonkojai su baklažanų ikrais,
- avinžirnių ir sezamo puta,
- traškus kvinojos ir žemės riešutų lakštas;
- Velingtono karvelio technika su karčiuoju šokoladu.
Didžiuojamės mokytojais, kurie siekia profesinio meistriškumo ir nenustoja mokytis!