Patyriminiai sveikos gyvensenos mokymai “Sporto nauda ir vertė šiuolaikiniame gyvenime” mūsų mokykloje vyko rugsėjo 17 dieną. Šie mokymai buvo organizuojami siekiant įgyvendinti projekto “Aktyvus laisvalaikis – žvalus pirmadienis!” užsibrėžtus tikslus.

Projektas skatina pagerinti mūsų mokyklos, Rūdiškių miesto ir aplinkinių vietovių jaunuolių ir suaugusiųjų suvokimą apie sveiką gyvenseną, taip pat suformuoti asmeninius sveikos gyvensenos įpročius bei skatinti fizinį aktyvumą per sporto veiklas.

Sporto treneris Edgaras Bochanas patyriminių mokymų metu dalinosi patirtimi apie mitybą ir sveiką gyvenseną. Sužinojome daug naudingų ir praktiškų patarimų, kaip antai: vandens kiekį, kurį turėtumėte išgerti per dieną, galima pasiskaičiuoti lengva formule: 1 kg kūno masės – 33 ml vandens. Taip pat sporto treneris dalinosi sporto nauda šiuolaikiniame gyvenime – ypatingai, kuomet dauguma žmonių daug laiko praleidžia sėdėdami prie išmaniųjų įrenginių, pasyviai leidžia savo laisvalaikį.

Sporto salėje, įrengtoje projekto metu, treneris mokė teisingai naudotis sporto įranga ir tinkamai atlikti skirtingus pratimus skirtingiems kūno raumenims lavinti ir puoselėti.

Patyriminiai sveikos gyvensenos mokymai subūrė mokyklos bendruomenę, tiek mokinius, tiek ir darbuotojus atkreipti dėmesį į savo gyvenimo būdą, įvertinti sveikos mitybos galimybes.

Projektas “Aktyvus laisvalaikis – žvalus pirmadienis!” bendrai finansuojamas valstybės Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Švietimo mainų paramos fondas.