Savo pirmąjį gimtadienį švenčia MB “Augalinga” – mūsų mokyklos mokinių, bendrakursių Laurų, įkurta įmonė 2020 metais! Visuomet be galo nuostabu dalintis mūsų mokinių pasiekimais ir sėkmės istorijomis.

Gimtadienio proga savo mintimis, įspūdžiais iš praėjusių metų, dalinasi Laura, MB” Augalinga” vadovė: “Buvome bendrakursės, tuo pačiu vardu ir tų pačių metų gimimo, tad jau daug bendro, o kai supratom, jog ir darbo tempas bei požiūriai sutampa nutarėme bandyti dirbti drauge. Norėjome atpažįstamumo rinkoje, todėl įkūrėme įmonę “Augalinga”. Aš sugalvojau pavadinimą, o mano kolegė Laura – logotipą. Tad tobulas darbų pasidalijimas stiprina mūsų komandą nuo pradžių pradžios. Kartais mus kolegos ir klientai vadina “Laura & Laura” vietoj “Augalinga”...

Sodininkavime reikia kantrybės, neperspausti, pagalvoti, išlaukti, tad ir visi procesai mūsų veikloje vyksta savaime, natūraliai. Atsirado augintojai – partneriai, kuriais pasitikime, klientai irgi susidėlioja stebuklingai be pastangų – vieniems baigi projektą, kitas jau skambina.

Žinoma norėtume, kad užimtumas būtų suplanuotas metams į priekį, bet pirmasis sezonas buvo visai neprisvilęs. Labiausiai šioje profesijoje ir darbe mus žavi dinamiškumas. Vieną dieną tu su pjūklu medžio viršūnėje, kitą – su kavos puodeliu keliauji po Lietuvos medelynus ieškoti 4 metrų eglės, trečią dieną vadovauji sunkiajai technikai: kur ką pastumti ar supilti; o ketvirtą – keliauji apžiūrėti naujo kliento sodybos.

Akiratis nuolat plečiasi, nuolat mokomės, nes susiduriame su skirtingomis situacijomis ir uždaviniais, ugdome savo lankstumą bendravime su užsakovais, tiekėjais, vairuotojais. Nuolat esame gryname ore ir žinome, kad darbo diena baigsis, kai sutems. O visi žemės lopinėliai, kuriuose dirbome, tvarkėmės ar kūrėme, tampa tarsi mūsų vaikais, kuriuos norisi aplankyti ir kuriuos prisimename… Šiandien nežinome geresnės ir prasmingesnės profesijos.”

Daugiau apie įmonę ir teikiamas paslaugas galite rasti: https://augalinga.lt/